Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina siffror för verksamheten i Berg

I fjol vid den här tiden visade räkenskaperna på drygt minus tio miljoner. I år pekar verksamhetsnämndens ekonomiska prognoser på betydligt positivare resultat.

Annons

– Vi ska nog inte ropa hej riktigt än, det kan fortfarande komma ett rejält bakslag. Men visst hoppas jag att den här utvecklingen ska fortsätta, säger nämndens ordförande Torsten Medalen, (C).

Verksamhetsnämnden, som utgör omkring 90 procent av kommunens totala verksamhet, verkar i år ha chans att hålla sin till budget. För första gången den här mandatperioden visar de ekonomiska prognoserna bättre än budget.

När de sju första månaderna av 2009 sammanställts ligger nämnden 46 000 kronor bättre än budgeterat. Efter samma period i fjol hade nämnden ett minusresultat på drygt tio miljoner kronor.

– Det här är ett resultat av hårt arbete. Vi har i dag större koll på verksamheterna och samarbetet mellan politiker och tjänstemän fungerar mycket bra, säger Torsten Medalen.

Nämnden har hittills gjort av med drygt 221 miljoner kronor, det ska jämföras med de 390 miljoner politikerna och tjänstemännen räknat med att man skulle göra av med.

– Det är framförallt glädjande att familje- och individomsorgens ekonomiska prognos visar på överskott, säger Torsten Medalen.

På inkomstsidan däremot är det inga positiva siffror som dominerar. Kommunen hade räknat med att få in drygt 367 miljoner kronor, men inkomsten har bara uppgått till 174 miljoner.

– Det beror främst på att skatteintäkterna och skatteutjämningssystemet gett betydligt mindre än vi, och de flesta svenska kommuner, räknat med, säger Torsten Medalen.

Mer läsning

Annons