Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalpengar ska gå till hemlösa

/
  • Gunnar Cogrell och Anna Blomqvist anordnar tillsammans med countrysångerskan Yvonne Gissler en välgörenhetsgala på Nyfiket i Oviken på lördag. Allt överskott går oavkortat till hemlösa i Östersundsområdet.   Foto: Sandra Högman

Fest och välgörenhet – snart kan du slå två flugor i en smäll. På lördag anordnas det countryfest i Oviken där allt överskott går till hemlösa.

Annons

Idén till helgens välgörenhetstillställning föddes när Gunnar Cogrell från Gräftån i höstas träffade countrysångerskan Yvonne Gissler från Östersund. Yvonne berättade som sitt engagemang för de hemlösa i Östersund och hur hon via Gamla kyrkan och Frälsningsarmén försöker göra en insats för alla de som inte har ett fast boende.

– Jag funderade över vad Yvonne sagt och började tänka ut ett sätt att kunna göra en insats, berättar Gunnar Cogrell.

Eftersom Gunnar själv är intresserad av countrymusik kläckte han idén att ordna en countryfest där allt överskott ska gå till de hemlösa. Han tog kontakt med Anna Blomqwist, som driver Nyfiket i Oviken, och frågade om hon och hennes företag var beredd att hjälpa till.

– Jag sa ja direkt. Det är en liten uppoffring för oss, men någonting som kan ge mycket för dem som behöver hjälp, säger Anna Blomqwist.

Och så var det bestämt.

På lördag bjuds alla intresserade in till en countryfest i Oviken. Förutom underhållning av Yvonne Gissler och hennes band Yvonne and quick picks serveras det en traditionell jultallrik. Dessutom väntar en eller flera överraskningar under kvällen.

– Det blir nog en eller annan joker, säger Gunnar Cogrell hemlighetsfullt.

Allt överskott från tillställningen går oavkortat till de hemlösa i Östersund med omnejd.

– Alla kanske inte tror det, men hemlöshet är någonting som vi alla kan råka utför, det kan räcka med en skilsmässa. Därför känns det viktigt för mig att få göra det här – vi alla har ju trots allt samma färg på blodet, säger Gunnar Cogrell.

Mer läsning

Annons