Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoriter i repris när Strauss bjuder på Vinterljus i kyrkan

/
  • Anna-Karin Sundvisson, Mari-Louise Eriksson, Åsa Karlström-S och de övriga i sånggruppen Strass har nypremiär på föreställningen

För andra året i rad sätter sånggruppen Strass upp sin föreställning "Vinterljus". På torsdag är det dags för de 14 tjejerna att bjuda på traditionella julsånger i annorlunda tappning.

Annons
I fjol besökte omkring 600 personer någon av sånggruppens föreställningar. I år gör de en favorit i repris och sätter ännu en gång upp föreställningen i jämtländska kyrkor.
– Vi ville köra ett år till. Det är synd att släppa någonting som är så bra, säger körmedlemmen Anna-Karin Sundvisson.
Totalt kommer Strass i år att ge sex föreställningar i lika många kyrkor och föreningshus.
Men det blir inte helt och hållet en kopia av fjolårets uppträdande.
– Det är en omarbetad version av fjolårets föreställning, säger Åsa Karlström-S.
Förutom ett par nya låtar har gruppen också förändrat en del med smink och rekvisita.
– I år har vi satsat mer på naturnära färger, i fjol var sminket mer isigt och kallt. Dessutom har vi bygget en liten scen eftersom några klagade på att de inte såg tillräckligt bra i fjol, säger Anna-Karin Sundvisson.
– Man skulle kunna säga att det är mer skogsråinspirerat i år, tillägger Åsa Karlström-S.
Precis som i fjol kommer den som förväntar sig en traditionell, uppradad kör iklädd röda kåpor och svarta scarfar att bli besviken.
– Vi är ingen traditionell kör på det viset. Vi rör oss en hel del och sjunger från olika delar av kyrkan, säger Åsa Karlström-S.
– Det är det som är så fantastiskt med Strass. Jag har sjungit i andra körer tidigare, men här är det aldrig uppställt och traditionellt. Strass vågar prova nya saker, säger Mari-Louise Eriksson, ny medlem i Strass.
På torsdag är det alltså dags, då är det nypremiär i Klövsjö. Därefter väntar Hoverberg, Hallen, Kövra, Hackås och Brunflo.

Mer läsning

Annons