Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eltank & uttagsautomat i Myrviken

/
  • ”Jag kände genast att vi ska vara först med det här. Elbilar är någonting att satsa på”, säger Pär-Åke Asplund, ägare av butiken vid Statoilmacken  i Myrviken.
  • Jörgen Ågran, chef för Swedbanks kontor i Berg, testar uttagsautomaten i Myrviken.
  • Jonas Jonsson från Jämtkraft berättar för kommunalrådet Lena Olsson (BE) hur tankningsstället för elbilar fungerar.Foto: Sandra Högman

Dubbelt upp i Myrviken. I går invigdes både byns uttagsautomat och kommunens första tankställe för elbilar.

– Det här är viktigt både för Myrviken och kommunen, säger kommunalrådet Lena Olsson (BE).

Annons

Det var under en miljödag i Badhusparken i Östersund som Pär-Åke Asplund, ägare av butiken vid Statoilmacken i Myrviken, fick idén att öppna ett tankställe för elbilar.

– Jag kände genast att vi ska vara först med det här. Elbilar är någonting att satsa på, säger Pär-Åke Asplund.

Han tog kontakt med Jämtkraft, som sedan tidigare har två tankställen för elbilar i länet – ett i Östersund och ett i Åre. Och tillsammans gjorde Pär-Åke Asplund och Jämtkraft tankningsstället på macken i Myrviken möjligt.

– Även om det troligtvis dröjer innan de första elbilarna börjar rulla här är det viktigt för Jämtkraft att ligga i framkant och investera för framtiden, säger Jonas Jonsson vid Jämtkrafts marknads- och försäljningsavdelning.

I går invigdes Myrvikens eltankningsanordning, som är Sveriges första bensinstation att öppna ett tankningsställe för elbilar. På plats fanns bland annat kommunalrådet Lena Olsson (BE) för att lyckönska Pär-Åke Asplund och hans medarbetare.

– Det här är en positiv utveckling för de norra delarna av kommunen, men också för hela väg 321, säger Lena Olsson.

Men tankningsstället för elbilar var inte det enda som firades i Myrviken i går. Sedan Swedbank la ner sitt kontor i Myrviken den sista juni i år har Oviksborna tvingats åka tre mil för att kunna ta ut kontanter. Men sedan drygt en månad tillbaka sitter en uttagningsautomat i byn – också den på bensinstationen.

– Tanken var egentligen att uttagningsautomaten skulle vara i bruk redan dagen efter att vi stängde kontoret, men teknikstrul har gjort att det dragit ut på tiden, säger Jörgen Ågran, chef för Swebanks kontor i Berg.

Även uttagsautomaten tror kommunalrådet är viktig för både Myrviken och Bergs kommun.

– Det åker många fjällturister på de här vägarna. En uttagsautomat gör att folk stannar till i stället för att bara åka förbi. Det i sin tur spiller över på de övriga näringsidkarna i trakten, säger hon.

Mer läsning

Annons