Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömverksdagarna succé igen – antalet besökare slog rekord

/
  • ”Drömverksdagarna är början på en världsomfattande rörelse som inte lämnar någon oberörd. Det här är verkligen unikt och ett stort bevis på att alla inte kan göra allting, men att alla kan göra någonting”, säger Per Mittjas från Åre.   Foto: Sandra Högman
  • Alexis Lundmark från Stockholm var en av alla dem som passade på att köpa sig en drömluva att värmas sig med i vinter och samtidigt bidra med 300 kronor till Barncancerfonden.
  • Wilma Kristoffersson tog i lördags en hästtur under Drömverksdagarna  i Skålan. Moa Andersson och Ingrid Kårstad assisterar.
  • I år går de insamlade pengarna till Barncancerfonden.

Drömverksdagarna blev återigen en stor succé. Människor från hela landet besökte i helgen Skålan för att vara med på den populära välgörenhetstillställningen.

Annons

I år är det andra gången som Therés Hellström arrangerar Drömverksdagarna.

Idén till evenemanget fick hon i samband med att två personer, däribland hennes mamma, avled. I stället för att gräva ner sig i sorg förvandlade Therés Hellström sin saknad till någonting kreativt.

Resultatet är Drömverksdagarna, som i år har slogan ”dagar som berör”.

Årets upplaga av Drömverksdagarna inleddes i lördags, på dagen tre år sedan Therés Hellströms mamma dog i sviterna av sin cancer.

– Jag tror att mamma hade tyckt att det här varit helt fantastiskt, säger Therés Hellström.

Under Drömverksdagarnas båda dagarna kunde besökarna bland annat lyssna på föreläsningar, njuta av en hemmagjord kakbuffé, gå tipspromenader, prova på afrikans dans och få massage.

Trots att Therés Hellström och byborna i Skålan bara haft drygt fyra veckor på sig att förbereda helgens arrangemang blev tillställningen en stor succé.

– Det är helt fantastiskt vilket engagemang folk har, säger Therés Hellström.

Och då syftar hon inte bara på alla de Skålansbor som varit med och gjort Drömverksdagarna möjligt, utan också alla bekantas bekanta bekanta som på olika sätt ställt upp.

– Nytt för i år är att vi har Drömluvan. Alla som haft lust och ork har fått göra en mössa som vi sedan säljer för att samla in pengar till Barncancerfonden, säger Therés Hellström.

– Vi fick mössor från folk i hela landet. Människor som jag aldrig träffat har hört talas om Drömluvan, gjort en egen och skickat den till mig. Totalt fick vi in 160 mössor, fortsätter hon.

Men det var inte bara intresset för att hjälpa till som varit stort. Även antalet besökare slog alla tänkbara rekord.

När LT besökte Skålan på lördagsförmiddagen var det bokstavligen knökfullt på i byns skolhus.

– Jag var här i fjol, och det var självklart att jag skulle komma tillbaka i år. Det här är verkligen unikt och ett stort bevis på att alla inte kan göra allting, men att alla kan göra någonting”, säger Per Mittjas från Åre.

Mer läsning

Annons