Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dollarstore omsätter en halv miljard kronor ...

/
  • Dollarstores vd Yngve Karlsson och inköpschef Caroline Thelin uppvaktade i går representanter från kommunen med specialdesignad tårta för att uppmärksamma om det nya omsättningsrekordet på en halv miljard.

Svenstaviksbaserade Dollarstore växer. I år kommer lågpriskedjan att omsätta en halv miljard kronor. Samtidigt meddelar företaget att de har planer på att överta ACB Laminats lokaler i Skanderåsen.

Annons

– ACB Laminats fabrik i Skanderåsen skulle passa bra som lager, säger Dollarstores vd Yngve Karlsson.

Men Yngve Karlsson vill betona att funderingarna på att flytta hela eller delar av lagerverksamheten, som i dag ligger i Timrå utanför Sundsvall, fortfarande är på idéstadiet.

– Projektet är i sin linda, än så länge är det bra en tanke. Vi har inte ens varit på plats och tittat på fabriken, säger han.

Det är nu tio år sedan den första Dollarstore-butiken slog upp sina dörrar. I dag finns 20 butiker i landet, varav tre ligger i Jämtlands län.

Och det verkar som grundaren Peter Ahlberg tog ett bra beslut när han bestämde sig för att satsa på sin affärsidé. I år kommer lågpriskedjan att omsätta en halv miljard kronor, vilket är rekord för Dollarstore.

– Vi har jobbat mot målet på en halv miljard kronor länge, och det känns roligt att nu nått dit, säger Yngve Karlsson.

– Samtidigt är det roligt att få komma med en positiv nyhet, det har ju en tid varit rätt tufft för hela kommunen, fortsätter han.

I går uppvaktade Yngve Karlsson tillsammans med företagets inköpschef Caroline Thelin representanter från kommunen med specialdesignad tårta för att berätta om det nya omsättningsrekordet.

– Det är fantastiskt bra jobbat på den relativt korta tid som företaget varit verksamt, säger kommunalrådet Lena Olsson (BE).

Hon får medhåll av näringslivschefen Anders Englund:

– Dollarstores etablering i Svenstavik betyder väldigt mycket för kommunen. När människor åker hit för att handla gynnas även andra näringsidkare i området, vilket naturligtvis är jättepositivt, säger han.

Men det nu uppnådda omsättningsmålet på en halv miljard kronor betyder inte att företaget tänker lägga sig på latsidan och sluta expandera.

– Vi ser tillbaka på lågkonjunkturen och noterar all time high med 500 miljoner. Samtidigt ser vi med tillförsikt fram mot högkonjunkturen, säger Yngve Karlsson.

Mer läsning

Annons