Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det slutgiltiga beslutet är fattat – skolorna i Berg bli kvar

/
  • För drygt ett år sedan hade Torsten Medalen ett möte med upprörda föräldrar i den nedläggningshotade skolan i Skålan. I går blev det definitivt klart att den liksom skolorna i Åsarna och Klövsjö får en respittid fram till 2012.

Nu är det definitivt – skolorna i Berg blir kvar. Det beslutade kommunens högstbeslutande organ i går.

Annons

Men det var ingen enig församling som sa ja till att låta skolorna i Åsarna, Skålan och Klövsjö vara kvar och få en respittid fram till 2012, samt att högstadiet ses över under läsåret 2010/2011.
– Jag har egentligen ingenting emot små skolor i kommunen, men hur ska vi fixa finansieringen, frågade sig verksamhetsnämndens ordförande Torsten Medalen, c, under gårdagens sammanträde.
– Om vi låter skolorna vara kvar kommer vi att få göra avkall på andra verksamheter i framtiden, som exempelvis stöd av barn med särskilda behov, fortsätter han.
Miljöpartiets Knut Östman är av en annan åsikt:
– Jag tycker att det är bra att vi lägger det här framåt, och låter en ekonom göra en redogörelse av de eventuella ekonomiska vinster vi gör i samband med nedläggningen av Ovikens skola innan vi fortsätter att lägga ned skolor, säger han.

Mer läsning

Annons