Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill inspirera nya elever inför nästa års Indienresa

/
  • Eleverna Martin, Ellen, Mårten och Frida poserar stolt tillsammans med Stevan Arokiasamy, grundare av Share and Care, i Katchur där Share and Care har sin verksamhet med bland annat förskola, barnhem och skola. Foto: Privat

I vintras gjorde en grupp lärare och elever från Berg en studieresa till Indien. I kväll ska de berätta om sina upplevelser på gymnasiet i Svenstavik.

Annons

– Det är helt fantastiskt att resa med elever och se hur de upptäcker att de ingår i en helhet, säger Ann-Kristin Jonsson, lärare vid Bergs gymnasium och en av dem som följde med på den nästan tre veckor långa resan i februari.

I kväll ska gruppen, bestående av lärare och 12 elever från Bergs gymnasium och högstadieskolorna i Myrviken, Rätan och Svenstavik, berätta om sina upplevelser under en temadag på gymnasiet i Svenstavik. I publiken kommer både skolkamrater och andra intresserade att finnas.

Gruppen som var till Indien kommer att visa film och skildra vad de varit med om. Dessutom kommer deltagarna på temakvällen att bjudas på indisk mat och få titta på indiska kläder.

– Tanken är att det här ska inspirera de elever som har möjlighet att följa med på resan nästa år, säger Ann-Kristin Jonsson.

Det här är tredje året som elever och personal från Bergs gymnasium reser till Indien, och första året som även elever från kommunens högstadieskolor följer med.

Under kvällens temadag på gymnasiet kommer det också att redovisas vad de pengar som eleverna i högstadiet samlade ihop till organisationen Share and care i Chennai, Indien, användes till. Skolorna lyckades, genom att arbeta hos lokala näringsidkare, samla in 54810 kronor.

Redan nu har arbetet med att förbereda nästa års resa till Indien påbörjats.

– Resorna finansieras av utomstående organisationer, det gäller att vara ute i god tid och söka pengar, säger Ann-Kristin Jonsson.

Mer läsning

Annons