Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tar över krogen i Klövsjö

/
  • Peter Dahlbäck, Erika Kluge och deras son Sixten, 1 år, har bytt Stockholm mot Klövsjö. På torsdag tar Peter och Erika över arrendet av restaurangen på Klövsjö fjäll.

Från eftertraktade jobb på välmeriterade krogar i Stockholm till egen restaurang i Jämtland. Peter Dahlbäck och Erika Kluge har lagt sina lovande karriärer på is för att ta över restaurangen på Klövsjö fjäll.

Annons

Trots sina ringa åldrar har Erika Kluge och Peter Dahlbäck stor erfarenhet från restaurangbranschen. De är båda utbildade vid restauranghögskolan i Grythyttan, och har dessutom hunnit arbetat på välkända restauranger som Aquavit, Hasselbacken, Sjömagasinet i Göteborg, Varbergs kurort och Mathias Dahlgrens restaurang vid Grand Hôtel.

Men i stället för att fortsätta sina lovande karriärer vid de välmeriterade krogarna, har Erika Kluge och Peter Dahlbäck bytt storstaden mot det jämtländska bylivet.

På torsdag tar de över arrendet av restaurangen på Klövsjö fjäll.

– Spännande, roligt och väldigt nervöst, sammanfattar Erika Kluge.

Beslutet att hyra ut sin lägenhet i Stockholm och flytta in i ett hus i Klövsjö har gått snabbt. I somras såg paret en annons att Klövsjö fjäll sökte nya arrendatorer och bestämde sig för att åka upp och titta på byn och restaurangen.

– När vi körde från Östersund och in i byn tänkte jag bara wow, vilken vacker by, säger Erika Kluge, som trots sin uppväxt i Jämtland aldrig tidigare besökt Klövsjö.

– Jag hade föreställt mig att restaurangen skulle se ut som en typisk bykrog med träpaneler. Men jag hade rätt fel, tillägger Peter.

Sagt och gjort – paret bestämde sig för att slå till.

– Det är klart att utbudet i Stockholm är härligt, med betydligt fler alternativ. Men sedan vi blev föräldrar för ett år sedan har prioritetsordningen ändrats något, säger Peter.

Just nu håller Peter Dahlbäck och Erika Kluge som bäst på att förbereda inför det kommande verksamhetsåret. Den första oktober tar de officiellt över verksamheten, men har den första bokningen först i november. Och i december drar skidsäsongen i gång på allvar med allt vad det innebär.

– Det är fortfarande en hel del att göra med menyförslag, tillståndsansökningar och personalrekryteringar, säger Peter.

Trots sina erfarenheter från välmeriterade krogar i storstäderna tänker Erika och Peter hålla menyn på Klövsjö fjäll klassisk och inte för plottrig. Dessutom ska gamla traditionella långkok få en naturlig plats på menyn.

– Jag gillar det gamla sätten att laga mat, säger Peter. Nu är det bara att hoppas att gästerna tycker att det är lika trevligt.

Mer läsning

Annons