Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cypakutsi går bättre än någonsin

/
  • Efter 38 minuters multisportande i Skålan kunde vinnaren i individuella klassen Oskar Kardin (till vänster) sträcka ut handen och tacka tvåan Jesper Daabach för en god match.
  • Åsa Handler var jagad under den 150 meter långa simsträckan över Skålsjön. Hon vann till slut damklassen med mer än 90 sekunders marginal.
  • Publiken struntade i den störtskur som drog in över tävlingen och stod kvar vid målgången och tittade på slutkörda tävlande som inte ville annat än att få sätta sig ner och vila efter simningen.
  • Daniel Bixo växlar från den inledande cyklingen till 1,2 kilometer paddling i den individuella klassen.
  • Regnet gjorde den sju kilometer långa cyklingssträckan, mestadels på lerig grusväg, till en pina. Emma Wikén, Angelica Saur och Anders Eriksson var några som bildade klunga i lagtävlingen.
  • Karin Millner, Ida Dillner, Jelena Nääs, Moa Ericsson och Ingrid Zakrisson utgjorde lag Klövsjöstorschan.
  • Efter 38 minuters multisportande i Skålan kunde vinnaren i individuella klassen Oskar Kardin (till vänster) sträcka ut handen och tacka tvåan Jesper Daabach för en god match.

Sommartraditionen Cypakutsi i Skålan blev en publiksuccé trots ostadigt väder.

Tävlingen försörjer byns Korpen-förening och årets startfält var det största i tävlingens sjuttonåriga historia.

Annons

Den hemmasnickrade multisporttävlingen Cypakutsi är en förkortning för och kombination av delgrenarna cykling, paddling, kutning (löpning) och simning.

Nästan 11 kilometer färdas de tävlande från starten i Skålan innan de är framme i mål på nästan samma plats.

– Det är hur roligt som helst, det är Korpen som håller i tävlingen och det här är den intäkt vi har till föreningen, säger Anette Nääs, tävlingsledare.

Vann årets upplaga gjorde Åsa Handler och Oskar Kardin i respektive individuell herr- och damklass. KGB bestående av Johan Svensson, Markus Daabach, Karl-Göran Hallqvist, Victor Hallqvist och Stefan Johansson segrade i lagklassen.

Årets upplaga av tävlingen slog deltagarrekord med trettio startande femmannalag och 16 individuella damer och herrar.

Klövsjöstorschan, bestående av ett kompisgäng födda år 2000, kom visserligen sist men var troligtvis ett av de gladaste lagen.

– Vi hade planerat det här länge, men vi anmälde oss i torsdags och ingen av oss har kört den sträckan som det var tänkt från början utan vi har ändrat oss en massa gånger, säger Moa Ericsson som till slut fick paddla 1,2 kilometer.

• Är det någon av er som har haft det riktigt jobbigt efter vägen?

– Ja jag cyklade fel. Det var en lägda med två vägar och sedan visste jag inte var jag skulle så jag fick vänta tills några andra kom, berättar Ingrid Zakrisson.

Förutom årets deltagarrekord var en annan nyhet att tävlingen i år samarbetade med stiftelsen 2 Vänner, där grundarna gjort sig mest kända för att ha deltagit i en ensamrodd över Atlanten i december förra året.

– Stiftelsen är till för att stötta ungdomar som inte mår så bra och har det svårt så dem hoppas vi kunna samarbeta mer med i fortsättningen, säger Anette Nääs.

Mer läsning

Annons