Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BTEA:s styrelse kritiserar också Bergs kommun

Även styrelsen i Bergs tingslags elektriska AB, BTEA, kritiserar kommuns sätt att hantera den eventuella försäljningen av elbolaget.

Annons
I går berättade LT att personalen på BTEA är besvikna på kommunen. I samband med att kommunen berättade att Jämtkraft lovats att lämna ett bud på BTEA tillsattes en grupp med tre BTEA-anställda och ett par politiker. Syftet med arbetsgruppen var att underlätta informationsutbytet mellan BTEA och politikerna.
Men trots att de anställda lovades kontinuerlig information har de inte hört ett knyst sedan i mars.
- Kommunledningen lovade uttryckligen att vi inte skulle behöva läsa om försäljningen och förhandlingarna i tidningen, men det är precis vad som har hänt, säger Anders Johansson, linjemontör på BTEA.
Nu stämmer även styrelsen för BTEA in i den kritik som framförts. Under torsdagens styrelsemöte diskuterades kommunens sätt att sköta den eventuella försäljningen av BTEA. Även styrelsen är besviken över att den referensgrupp med anställda som tillsattes inte har blivit informerade fortlöpande.
Ordförande Sven Vidar Nilsson anser att det hemlighetsmakeri som hittills har präglat affären bara har gynnat Jämtkraft.
Nu kräver styrelsen att kommunen bättrar sig.
"Styrelsen är enig i sin uppfattning att inför framtida liknande situationer råda sina ägare Bergs kommun, att visa större öppenhet och att uppträda mera bestämt och konsekvent, för att därmed söka undvika den irritation och osäkerhet som förevarande hantering föranlett", skriver Sven-Vidar Nilsson i ett uttalande.

Mer läsning

Annons