Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Blåsippan” invigdes med tårta och musik

/
  • Efter musikframträdandet fick både Torsten Hallgren och hans barnbarn Erika Persson varsin tårtbit.
  • I går invigdes Tallgläntans nya avdelning ”Blåsippan” med dragspelsmusik och tårtkalas. Här är Algot Olsson och hans son Sture.  Foto: Sandra Högman
  • Är det invigningskalas så är det. Eva Strid och Wanda Andersson välkomnar invigningsgästerna med lite bubbel och salta pinnar.
  • Stina Karlsson och Sven-Olof Andersson bjöd både på finstämd sång och en och annan fräckis.

Den nya avdelningen på äldreboendet Tallgläntan i Hackås är officiellt invigd. I går invigdes ”Blåsippan” med tårtkalas och dragspelsmusik.

Annons

– Det känns bra att ha ytterligare tio äldreboendeplatser i den norra delen av kommunen, det är här vi har de längsta köerna, säger verksamhetsnämndens ordförande Torsten Medalen, c, som invigningstalade på Tallgläntan i går.

Där Tallgläntans nya avdelning, ”Blåsippan”, nu huserar var det tidigare förskoleverksamhet. Men för drygt ett år sedan flyttade förskolebarnen till skolan i Hackås och arbetet med att göra om lokalerna till tio nya lägenheter påbörjades.

Sedan tidigare finns tio platser på den äldre delen av Tallgläntan.

Under gårdagens invigning kunde personalen, de boende och deras anhöriga njuta av finstämd musik av Stina Karlsson och Sven-Olof Andersson. Dessutom var stora tårtor inköpta dagen till ära. Torsten Hallgren har bott på Tallgläntan sedan i januari.

– Jag trivs bra här, det är toppen, förklarar Torsten, som under invigningen hade nöjet att äta tårta tillsammans med barnbarnet Erika Persson, 13 år.

Mer läsning

Annons