Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilverkstaden som bara kan nås via fast telefon

/
  • Det är tyst i Erik Jonssons mobiltelefon. Han har ingen mobiltäckning i och kring sin verkstad, vilket har fått konsekvensen att han tvingats avveckla allt vad mobiltelefoner heter i verksamheten eftersom kunderna inte kom fram när de ringde. ”Folk trodde ju att jag inte ville ha några kunder”, säger han.    Foto: Daniel Hansson

Den usla mobiltäckningen har orsakat den ena dråpliga situationen efter den andra kring Erik Jonssons bilverkstad i Hackås. Men den har även ställt till problem. Erik har nämligen tvingats avveckla allt vad mobiltelefoni heter i sin verksamhet.

Annons

Hans bilverkstad ligger granne med restaurangen Strömbacka kvarn bredvid E 45 i Hackås.

Inte särskilt avsides men i en svacka som gör att det är omöjligt att använda mobiltelefonen.

– Varje sommar ser man busslaster med folk som ska äta på restaurangen och när de kommer ut på parkeringen springer de omkring och letar mobiltäckning, säger Erik Jonsson, när han berättar om en av situationerna som bristen på mobiltäckningen ställt till.

Eller som den gången då en telereparatör höll på med ett jobb i närheten.

– Han kom in hit och bad att få låna en fast telefon eftersom hans mobil inte funkade.

Det har alltid varit dålig mobiltäckning precis där han har sin verkstad och han har påtalat problemet flera gånger.

– Det blev en svag bättring för några år sedan, säger han.

Men inte tillräckligt för att telefonen ska gå att använda. Det hela har lett till att han har tvingats ta bort allt vad mobiltelefonnummer heter från sin reklam, sina banderoller och från sina företagsbilar.

– Folk trodde ju att jag inte ville ha några kunder när de ringde men aldrig fick kontakt med någon, säger Erik Jonsson.

Mer läsning

Annons