Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilen körde rakt över kornåkern

/
  • Under natten till i går körde minst en bil, antingen av misstag eller med flit, genom delar av en kornåker  i höjd med gamla kyrkan i Oviken. Händelsen är bara en i raden av buskörningar i Ovikstrakten de senaste månaderna. Foto: Sandra Högman
  • Travbanan var ordentligt sönderkörd när Torbjörn Antonsson och hans klubbkollegor anlände till Ovalla både i lördags och söndags. Nu har klubben renoverat banan, men kommer inom kort att sätta upp bommar för att skydda sig mot oinbjudna gäster i framtiden.Foto: Sandra Högman
  • Under natten till i går körde minst en bil, antingen av misstag eller med flit, genom delar av en kornåker i höjd med gamla kyrkan i Oviken. Händelsen är bara en i raden av buskörningar i Ovikstrakten de senaste månaderna.Foto: Sandra Högman

Oviksborna har tröttnat på buskörningarna genom byn. Nu tar polisen krafttag för att stoppa den trafikfarliga leken.

– Vi ska lägga krut på övervakning, säger Kjell Johansson vid polisen.

Annons

Som LT berättade i måndags använde någon eller några Ovalla travbana i Oviken som rallybana både under natten till lördag och söndag. De oinbjudna gästerna körde i hög hastighet flera varv kring banan så att djupa spår uppstod. Framför allt i kurvorna, som är extra svåra att reparera, blev skadorna stora.

Och det är långt från första gången som det buskörs med personbilar i Oviken och Myrviken med omnejd.

– Det har varit ett problem under hela sommaren, säger Kjell Johansson, stationsbefäl vid Svenstavikspolisen.

Under natten till i går var det dags igen. Minst en bil körde i hög hastighet genom Oviken. Men det var inte bara vägen som användes som körbana. Minst en bil har, antingen av misstag eller med flit, kört genom delar av en kornåker i höjd med gamla kyrkan.

Ett par kilometer från åkern stod i går förmiddag en personbil parkerad, prydd med mängder av kornstrån.

– Vi har fått tips som bilen och ska skicka folk att titta på om den, säger Kjell Johansson.

Nu har byborna i Oviken och Myrviken fått nog av de nattliga åkturerna. Både buskörningen på Ovalla travbana och gårdagens tur genom kornåkern har polisanmälts. Flera bybor som LT talat mer är oroliga för att en olycka snart inträffar.

Skadorna efter helgens buskörning på Ovalla travbana är nu åtgärdade och under veckan ska travklubben sätta upp bommar kring banan för att skydda sig mot fler ovälkomna besökare.

– Vi har krav på oss sedan tidigare att sätta upp bommar, men helgens händelser har fått oss att skynda på den processen, säger Torbjörn Antonsson, ordförande för Ovikens travklubb.

– Polisen måste ta tag i problemet innan det inträffar en olycka, fortsätter han.

Polisen i Svenstavik säger sig vara medvetna om problemen i Ovikstrakten och har för avsikt att försöka få bukt med buskörningarna.

– Vi har saknat yttre personal i ungefär tre månader, men från och med i måndags har vi åter folk på fältet. Vi kommer att lägga krut på övervakningssidan i området. Det gör mycket bara att visa upp sig, säger Kjell Johansson.

Mer läsning

Annons