Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergs näringslivskontor läggs ned och startar om

En nystart av näringslivsavdelningen i Bergs kommun med tydligare fokus är på gång. Verksamheten i nuvarande kontoret bör avslutas så snabbt som möjligt.

Annons

Det förslaget finns med till kommunstyrelsens sammanträde i Berg den 17 februari.
Kommunens revisor Komrev har granskat verksamheten så här långt och tycker att den kan bli bättre.
Kommunchefen Britt-Inger Stein Öhrnell har lagt upp en åtgärdsplan som ska kunna vara genomförd till ingången av mars månad.
I planen ingår att nuvarande näringslivs- och utvecklingsavdelning avslutas.
Det talas om behovet av en nystart där fokus ligger tydligare på näringslivet och turismen, samt övergripande utvecklingsfrågor.
Till det behövs en näringslivschef och två konsulenter.
All annan verksamhet som i dag ligger under näringslivsavdelningen ska överföras till kommunkansliet.
I revisorernas synpunkter har kommunchef utläst att de inte är nöjda med utvecklingen. Verksamheten är för spretig och tappar i kraft.
– Vi uppmanas att inte låta näringslivskontoret bli en diversehandel som inte har koppling till näringslivets frågor samt frågor om utveckling och turism, enligt kommunchefen Britt Inger Stein Öhrnell.
Hon konstaterar också att kritik finns mot att näringslivschefen har ansvaret för hela budgeten, utan insyn av politikerna.
Med revisorernas bistra rapport på bordet vill kommunchefen ändra organisationen tämligen omgående. I första skedet ska en liten och effektiv förvaltning inrättas. Det ses som en början till ett nytt näringslivskontor som kan justeras efterhand.

Mer läsning

Annons