Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergs kommun får klartecken för nytt reningsverk

Bergs kommun har efter en lång process fått klartecken av länsstyrelsen att bygga avloppsreningsverk i Storhogna-, Katrina- och Klövsjöområdet.

Annons

– Det här har vi väntat på. Nu kan etableringen i området komma igång, säger Lena Olsson, kommunalråd i Bergs kommun, i ett pressmeddelande.

Ett så pass stort avloppsreningsverk som kommunen vill bygga kräver ett godkännande av länsstyrelsen och nu har de beslutat att kommunens miljökonsekvensbeskrivning uppfyller kraven enligt miljöbalken.

Avloppsanläggningen har kritiserats hårt, inte minst från privatpersoner, byföreningar och också andra organisationer. Kommunens politiker ser bygget som en förutsättning för att klara av det ökade trycket på va-systemet i området.

Bergs kommun har fått bakläxa från länsstyrelsen flera gånger under resans gång. Senast i november förra året begärde länsstyrelsen kompletteringar som gällde bland annat kompostfiltret till den planerade anläggningen.

Dessutom ville länsstyrelsen få mer detaljerade ritningar och ledningsnät samt en redogörelse för miljökvalitetsnormer.

– Om vi inte hade fått ett godkännande hade alla investeringar i området stoppats. Det känns extra bra att beslutet kommer nu när konjunkturen viker, säger Lena Olsson.

Nu ser kommunen att det på sikt kan skapas omkring 400 arbetstillfällen i området.

Mer läsning

Annons