Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergs kommun får fortsatt kritik från revisorerna

Berg uppfyller inte kommunallagens krav på en ekonomi i balans. Det fastslår kommunrevisorerna, som nu fortsätter att kritisera kommunen och dess verksamhetsnämnd.

Annons

Trots att verksamhetsnämnden inlett arbetet för att på sikt minska kostnaderna och öka intäkterna, anser kommunrevisorerna att verksamhetsnämnden fortfarande brister i ledning, styrning, uppföljning och kontroll av ekonomi och verksamhet. ”Nämndens grundproblem kvarstår dock: För stor verksamhet i förhållande till beviljad budget”, skriver revisorerna i sin revisionsberättelse för 2008.

Kommunrevisorerna föreslår att en eller flera ledamöter från verksamhetsnämnden borde sitta med på kommunstyrelsens möten för att förståelsen mellan nämnden och styrelsen ska öka.

Under tisdagens kommunfullmäktigesammanträde förväntas politikerna följa revisorernas förslag och bevilja verksamhetsnämndens presidium närvarorätt vid kommunstyrelsens sammanträden.

Vidare anser kommunrevisorerna att Bergs kommun inte uppfyller kommunallagens krav på en ekonomi i balans i och med fjolårets minusresultat på en miljon kronor. ”Även 2007 års underskott om 2,3 miljoner kronor ska återställas”, betonar de.

Trots kritiken anser kommunrevisorerna att styrelsen och nämnderna samt enskilda förtroendevalda ska beviljas ansvarsfrihet.

Mer läsning

Annons