Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergs kommun bäddar för tusentals turister

Nu ska attraktionskraften i Ljungdalen och Storsjö öka. Bergs kommun arbetar just nu med en översiktsplan som bland annat öppnar för mellan 5 000 och 6 000 nya bäddar i området.

Annons

Fler och fler har under de senaste åren upptäckt tjusningen med Ljungdalen och Storsjö.

Både permanent boende och turister söker sig i allt större utsträckning till de båda byarna i nordvästra Härjedalen jämfört med tidigare.

För att möjliggöra en fortsatt positiv inflyttnings- och turisttillströmning har Bergs kommun arbetat fram ett förslag på en ny översiktsplan för området.

Förutom möjligheten att fortsätta exploatera och bygga fler turist- och fritidsanläggningar i området gör översiktsplanen det möjligt för fler skidnedfarter och liftsystem.

Samtidigt har den grupp som arbetat fram förslaget till översiktsplanen tagit hänsyn till den känsliga fjällmiljön och därför rekommenderat att nybyggnationer i huvudsak görs i anslutning till redan befintlig bebyggelse och vägsystem. Detta för att mögliggöra ”utvecklandet av nya aktiviteter i dessa områden, samtidigt som de befintliga kvaliteterna och attraktionskrafterna bibehålls”, står det i det första utkastet till översiktsplanen.

Översiktsplanen är just nu ute på samråd och i början av april ska ett samrådsmöte, dit alla som är intresserade av översiktsplanen är välkomna, hållas på Ljungalid i Ljungdalen.

Mer läsning

Annons