Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berg vill sätta punkt för långvarig osämja

Näringsidkaren Olle Ohlsson uppmärksammades under tisdagens kommunfullmäktige i Bergs kommun efter en flera års lång dispyt med kommunen.

Annons
Flera meningsskiljaktigheter mellan Olle Ohlsson och myndigheter satte käppar i hjulen för Olles ambitioner att starta näringsverksamhet i Åsarna under 80-talet.
Olle Ohlsson blev rikskänd genom att under åtta år hänga upp en skylt med texten "Stängt på grund av myndigheters beteende" utanför den bensinstation han drivit. Ohlsson har länge krävt att kommunen borde tillsätta en utredning för att ta reda på vad som gick fel, då han ansåg att kommunen snedvred konkurrensen så han tvingades till konkurs.
Frågan togs under tisdagen upp på fullmäktige, trots att ärendet hanterades klart av Bergs kommun den 10 oktober 2006. Inga oegentligheter kunde då påvisas.
– Det är djupt beklagligt att företagaren Olle Ohlsson upplevt sig motarbetad av Bergs kommun. En av kommunens viktigaste uppgifter är att skapa goda och likvärdiga villkor för alla, men Olle Ohlssons upplevelse av hur frågan hanterats har satt djupa spår hos honom. En enig kommunstyrelse uttrycker förståelse för de olägenheter som detta orsakat, säger Lena Olsson (be), kommunstyrelsens ordförande.
– Vi är beroende av lokala företagares vilja och lust till satsningar i kommunen. Varken Bergs kommun eller Olle Ohlsson är betjänt av att denna fråga fortsätter att skapa osämja. Vi sträcker ut handen för att sätta punkt för en fråga som påverkat många genom åren, säger Stig Göransson (c), ordförande i kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons