Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annica ordnar stödgala i Hackås

/
  • På lördag arrangerar Annica Persson tillsammans med de övriga byborna en heldag med aktiviteter till förmån för Föreningshuset i Hackås. Foto: Sandra Högman

Nu tar Hackåsborna gemensamma krafttag för att bevara byns Föreningshus. På lördag arrangeras en heldag med aktiviteter till förmån för huset.

Annons
- Det blir underhållning, dans och en hel del överraskningar.
Det säger Annica Persson, styrelseledamot i Föreningshusets styrelse och en av initiativtagarna till lördagens evenemang. Syftet med stödgalan, eller höstfesten som byborna själva kallar den, är att samla in pengar till Föreningshuset.
Precis som många andra bygdegårdar i landet brottas Föreningshuset i Hackås med sin ekonomi. Det stora huset kostar multum att värma upp och titt som tätt uppstår renoveringsbehov.

- Ingen i byn vill naturligtvis att Föreningshuset ska stänga. Hur skulle det se ut med ett stort kråkslott mitt i byn, säger Annica Persson.
Under insamlingen på lördag kommer hon i form av egenföretagare att arrangera en lekshow baserad på SVT-programmet "Så ska det låta".
- Vi har valt att kalla det "Så här kan det låta i Hackås", säger Annica Persson.
Lagen kommer att bestå av de lokala sångfåglarna Curt Johnsson, Chris Greiborn, Berit Andersson och Staffan Olofsson.
De tävlande ska ackompanjeras av Klas-Göran Berglin och Erik Jonsson.
Lek-showen är gratis, men alla besökare uppmanas att i stället köpa riktigt mycket fika.
- De pengarna går oavkortat till Föreningshuset, säger Annica Persson.
När musiktävlingen är avslutad kommer kvällen att avrundas med middag och dans. 180 personer har redan bokat in sig på tillställningen, och flera står på väntelista.
- Förutom dans kommer vi att bjuda på en hel del underhållning, men exakt vad det är tänker jag inte avslöja. Det får bli en överraskning, säger Annica Persson.
Det här är andra året som Hackåsborna arrangerar festligheter till förmån för Föreningshuset. Förra året samlades drygt 50 000 kronor in.

Mer läsning

Annons