Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders tar med sig bostaden till jobbet – i traktorskopan ...

/
  • ”Att tälta har aldrig varit min grej, det här passar mig mycket bättre”, säger Anders Karlsson, som har en transportabel sovplats inredd med madrass, täcke, kudde och två hyllor avsedd för personliga tillhörigheter på traktorskopan när han åker på långjobb.

Sniglar bär sitt hus på ryggen – Anders Karlsson har sin sängplats på traktorn.

– Det är bra mycket bättre än att tälta, säger han.

Annons

I våras tog Anders Karlsson från Gällnäskrogen strax norr om Åsarna tjänstledigt från sitt ordinarie arbete för att satsa på sitt företag. Under de senaste månaderna har han bland annat ägnat sig åt att köra strängläggare på uppdrag åt ett flertal bönder i länet.

Men när Anders Karlsson skulle ge sig ut på sitt första uppdrag som krävde att han övernattade i anslutning till gården han arbetade på stötte han på en riktig tankenöt.

– Om vi ska åka flera mil för ett jobb går det ju inte att köra hem i en hastighet av 40 kilometer i timmen bara för att sova. Det är klart att det alltid finns någonstans att övernatta, men jag klurade ändå på en bättre lösning, berättar han.

Anders Karlsson funderade på om det gick att inreda en sovplats i traktorhytten, men slopade rätt snart påfundet eftersom hytten är rätt trång.

Plötsligt kläckte han idén om att bygga en transportabel sovplats som han kunde ta med sig – på traktorskopan.

När Anders Karlsson nu är ute på långjobb tar han alltid med sig den omkring två meter långa och en meter breda lådan som är inredd med en madrass, täcke, kudde och två hyllor avsedd för personliga tillhörigheter.

När det efter arbetsdagens slut är dags att sova har han aldrig längre än tre meter till sängen.

– Det är en perfekt lösning. Dessutom är sängen riktigt skön, nästan bättre än den jag har hemma, säger Anders Karlsson och skrattar.

Anders Karlssons påhitt har väckt många reaktioner.

– Nästan ingen har lyckats lista ut vad jag har den vita lådan till, när de får veta har de flesta skrattat hjärtligt.

Inför nästa säsong ska Anders Karlsson utveckla sin idé med traktorboendet ytterligare.

– Det blir rätt kallt där inne om det är minusgrader ute. Till nästa år ska jag dra in värme. Jag vet fortfarande inte hur jag ska lösa det, men det går säkert bra.

Mer läsning

Annons