Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alf Lundin byter till Miljöpartiet

/

Alf Lundin lämnar Vänsterpartiet i Berg och går över till Miljöpartiet inför kommande kommun- och landstingsval.

Annons

Det var ett beslut som mognade fram av flera skäl. Det säger Alf Lundin, som uppger att han lockas av Miljöpartiets politik eftersom den utgår från människans lika värde.

– Det är sunda värderingar som passar mig utifrån handikapprörelsen, säger han.

Under många år har Alf Lundin också känt att han ensam har dragit Vänsterpartiet, något som har gjort att han stagnerat. Sidbytet hoppas han för egen del ska innebära personlig utveckling.

– Jag vill pröva att jobba i grupp och ser fram emot att vara en del i en organisation. Miljöpartiet i Berg har en stor satsning på gång. Det är många människor på väg in i partiet, det kommer att bli en kraft att räkna med, säger han.

Alf Lundin tror att Miljöpartiet kan tilltala väljare både från höger och vänster. För Miljöpartiet i Berg blir hållbarhets- och landsbygdsfrågor viktiga i den kommande valrörelsen. Alf Lundin är övertygad om att det behövs en gemensam plattform för de som vill utveckla landsbygden.

– Jag tror på en småskalighet både inom skolan och i vården. Vi måste skapa ett mervärde för invånarna i Bergs kommun om de ska vilja bo här. Många uppger att de är missnöjda med sitt parti, säger han.

För de som undrar om det här blir ett nytt missnöjesparti svarar han:

– Nej, fjärran från det. Vi jobbar inte emot något, utan ser framåt för att utveckla Berg.

Alf Lundin har företrätt Vänsterpartiet under 12 år. När han nu väljer att gå över till Miljöpartiet avsäger han sig alla sina uppdrag för Vänsterpartiet.

– Det har varit en bra tid. Jag har bra kontakt med Vänsterpartiet, de beklagar att jag lämnar dem, men önskar mig lycka till, säger Alf Lundin,

Att vara politisk vilde fram till valet är inget alternativ för Alf Lundin. Han anser att det skulle kännas ohederligt mot både Vänsterpartiet och väljarna att stanna kvar och skapa ytterligare en politisk vilde i kommunen.

– Det finns ingen trovärdighet i det. Nu statuerar jag exempel, vi får se om någon känner sig träffad, säger han.

Mer läsning

Annons