Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägaren: Tur att ingen människa skadades

/

Ett bostadshus i Rätan totalförstördes i en brand på fredagsmorgonen.

Husets ägare kunde inte annat än titta på när lågorna slukade det som skulle bli hans nya hem.

Annons

Strax efter klockan tre på fredagsmorgonen upptäckte ett tidningsbud att lågor slog ut ur ett bostadshus i närheten av äldreboendet i Rätan.

Huset var under renovering och ägaren sov i huset intill.

– Jag vaknade av att tidningsbudet stod och slog på min ytterdörr. Jag förstod inte vad som hände förrän jag kom ut och såg lågor på övervåningen, berättar han för LT.

– Allt är förstört. Det är tragiskt, men man får vara glad att ingen människa kom till skada.

Rätans Räddningstjänst var först på plats och även kårerna från Åsarna och Svenstavik kallades till platsen, men de insåg snabbt att huset inte gick att rädda och koncentrerade sig på att hindra spridning.

– Det var vindstilla där i natt och det var mycket kallt, minus 28 grader, och det kan skapa problem för oss med vattnet. Men det gick bra, säger Räddningstjänstens inre befäl.

– Det fanns mycket saker i huset. Vi bodde i ett annat hus men hade våra saker i huset som brann. Fotografier och allt är förstört. Jag hade ett vapenskåp på övervåningen som ramlade ner i källaren och jag hörde hur det small inuti det av ammunitionen, säger husägaren.

Polisen misstänker inte att något brott ligger bakom branden.

– Det går nog inte att få reda på vad som orsakat det här, men det fanns ingen vedeldning i huset så det skulle väl kunna vara något elfel som blivit av att man rört runt bland elledningarna under renoveringen. Huset var byggt på 30-talet, säger husägaren.

Mer läsning

Annons