Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägarbyte på högfjällshotellet i Storhogna

Storhogna högfjällshotell och spa har bytt ägare. Charlotte Mannerson och Anders Treschow är numera ägare till anläggningen.

– Det finns stor utvecklingspotential här, säger Charlotte Mannerson.

Annons

Charlotte Mannerson är inte precis någon gröngöling i sammanhanget. Hon äger Wellington Hotell AB i Stockholm, och har i nio år suttit i Storhogna fjällhotells styrelse. Tillsammans med sin partner, skogsägaren Anders Treschow från Halland, har hon nu tagit över ägarskapet för Storhogna högfjällshotell och spa.

– Det här ska bli väldigt spännande. Under den tid jag suttit i Storhognas styrelse har jag lärt känna verksamheten och känner starkt för den, säger Charlotte Mannerson till LT.

– Vi är friluftsmänniskor båda två och vi ser en stor utvecklingspotential av både hotellet och området, fortsätter hon.

Nu laddar ägarduon för att satsa på Storhogna. Charlotte Mannerson och Anders Treschow vill investera i bättre parkeringsmöjligheter, nya samarbetspartners och bättre kommunikationer till och från Storhogna.

– Storhogna ska vara lättillgängligt. För att hålla en hög beläggningsgrad måste det också vara enkelt för gästerna att resa hit.

Dessutom vill de i framtiden kunna hålla högfjällshotellet öppet året om.

– Vi hinner inte hitta en marknad inför den kommande sommaren. Men ambitionen är att hitta ett hållande koncept, vilket jag inte tror blir särskilt svårt med den barmarkspotential som det här området har, säger Charlotte Mannerson.

Storhogna högfjällshotell och spa bestod för 35 år sedan av en liten kaffestuga på fjället. I dag rymmer anläggningen 154 hotellbäddar, konferensanläggning, en stor vinterträdgård med glasat tak och en omtalad spaanläggning. Skidområdet är en del av Vemdalsfjällen och liftarna är hopkopplade med Klövsjös system. Det finns dessutom cirka 40 kilometer uppkörda spår samt mängder med rösade leder i området.

Mer läsning

Annons