Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1,3 miljoner i EU-pengar till Bergslyftet

Berg får EU-medel för att vidareutbilda personal inom vård och omsorg.Kommunen blev tidigare i veckan beviljade 1,3 miljoner kronor till det så kallade Bergslyftet.

Annons

Anslaget för det populära utbildningsprojektet Bergslyftet har naggats i kanterna vid flera tillfällen. När verksamhetsnämnden i januari i år reviderade sin budget halverades budgeten för det kompetenshöjandeprojektet.

Samtidigt har kommunen försökt leta finansiärer till Bergslyftet utanför den kommunala budgeten. Vid två tillfällen har kommunen ansökt om pengar ur EU-fonder, men fått avslag.

Men nu har vindarna vänt och fortbildning av mer personal inom vård och omsorg blir nu möjlig. Europeiska socialfonden, ESF, har beviljat kommunen nästan 1,3 miljoner kronor för att kunna satsa på fortbildning av personal vid kommunens vård- och omsorgsinrättningar.

Pengarna gör vidareutbildning för ett 50-tal deltagare möjlig. Under en treårsperiod ska deltagarna få sammanlagt 12 utbildningsdagar där de kan få delta i kurser som stress- och konflikthantering, presentationsteknik, ledarskap och kommunikation.

Det är också meningen att deltagarna i Bergslyftet ska träffa deltagare i liknande projekt i andra kommuner för att dela erfarenheter.

Mer läsning

Annons