Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallmans överklagar varning

Nattklubben Wallmans Dippan i Åre överklagar den varning de fick av Åre kommuns socialnämnd den 18 april i år. De anser inte att nämnden har bemött deras förklaringar.

Annons

Wallmans och en annan känd krog i Åre, Holiday Club, fick varsin varning av socialnämnden sedan en utredning av kommunens alkoholhandläggare Leif Nord visat att de på ett flertal punkter brutit mot reglerna i serveringstillstånden. För Wallmans del gällde det överservering, stök och oreda, otillåten tobaksförsäljning och många fall av redlös berusning, bland annat på den ökända sommarfesten där gäster roat sig med att slänga tomflaskor från terassen ner mot gatan.

Nord ville att alkoholtillståndet skulle dras in men socialnämnden nöjde sig med varningar i bägge fallen.

Nu har Wallmans Dippan genom sitt juridiska ombud Fylgia överklagat varningen till Förvaltningsrätten. Huvudskälet är att de inte anser att det fanns någon grund för en varning. Enligt Fylgia har de i en skrivelse förklarat varför de anser att de inte brutit mot reglerna i tillståndet och varför inget ingripande skulle ha gjorts mot Wallmans Dippan. Men Åre kommun bemötte inte deras skrivelse innan beslutet.

Bolaget vill nu veta skälen till varför nämnden gett dem en varning och tills de får det vill de ha anstånd med att komma in med den bevisning de tänker åberopa.

Åre kommun å sin sida vidhåller att beslutet att ge krogen en varning var väl underbyggt och baserat på många dokumenterade incidenter under en lång tid.

Mer läsning

Annons