Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägverket skissar på rondell i Björnänge

/
  • Trafiken i korsningen E14-Fröåvägen ökar i takt med exploateringarna i Åre Björnen och blir alltmer trafikfarlig. Nu skissar Vägverket på ett trafiksäkrare alternativ i form av en rondell.Foto: Elisabet Rydell-Janson

Vägverket har upprättat en förstudie för att bygga bort den trafikfarliga korsningen på E14 vid infarten till Åre Björnen i Björnänge. Enligt förslaget ska nuvarande korsning ersättas med en rondell.

Annons
- Men det är bara ett förslag, säger Åsa Eriksson, kontaktperson för förstudien på Vägverket Region Mitt.
Hon betonar starkt att Vägverket inte har några pengar avsatta och någon ombyggnad blir det antagligen inte om inte näringen skjuter till pengar.
Det samrådsunderlag som Vägverket nu vill ha in synpunkter på från berörda är alltså bara ett förslag och ska ses som ett första steg, inte mer.
LT har flera gånger skrivit om korsningen där tillbud inträffar dagligen under säsong och där kraven på en ombyggnad har ökat i takt med att Åre Björnens kraftiga utbyggnad. Så sent som förra vintern sade man på Vägverket att en rondell på platsen var utesluten. Två anledningar gavs: dels är det inte lämpligt med rondeller på E14 och dels fanns det inte utrymme på platsen.
Nu har man uppenbarligen börjat tänka om.

Mer läsning

Annons