Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägen till Storulvån öppen igen

Vägen till fjällstationen Storulvån har hållits stängd under en stor del av helgen som en följd av det dåliga vädret. Men under söndagen kunde vägen öppna igen.

Annons

Vägen mellan Handöl och Storulvåns fjällstation är normalt sett öppen mellan 08.00 och 22.00 vintertid. Men under hela lördagen och delar av söndagen hölls vägen stängd på grund av det snöiga och blåsiga vädret.
– Det är just kombinationen av snö och stark vind som ställer till det. Det kan vara ganska svårt att föreställa sig hur illa det faktiskt kan bli. Om man kör den här vägen i kraftig vind och hamnar i ett riktigt snöröksmoln då är det mycket svårt att orientera sig och se var man kör, berättar stationschef Jessica Milkéwitz.
Under söndagen lättade det dåliga vädret något och vägen kunde öppnas tidigt på eftermiddagen. Jessica Milkéwitz säger att det, trots att stationen ligger på hög höjd, inte är så vanligt att vägen måste stängas. Men det händer lite då och då. I torsdags, till exempel, var vädret också så dåligt att vägen fick stängas men det var första gången för den här vintern. Förra säsongen var vägen stängd två halvdagar.
Att vägsträckan mellan Handöl och Storulvån inte har varit farbar under en stor del av helgen har inneburit en del problem för fjällstationens gäster. De som hade bokat rum på stationen kunde inte ta sig dit och de som skulle lämna stationen kunde inte ta sig därifrån.
– Det var ungefär 90 som kom och 90 som åkte när vägen öppnade i dag, sade Jessica Milkéwitz under söndagen.

Mer läsning

Annons