Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung kvinna dog i skoterolycka

/
  • Här hände olyckan. Skotern kom upp på snödrivan till höger och kvinnan slog i huvudet trädet så illa att hon avled.
  • Kvinnan ingick i ett kompisgäng med norska ungdomar som tillbringade helgen på Karolinergården i Ånn. Efter olyckan samlades ungdomarna i väntan på posomgruppen, som anlände kort därpå.
  • Karolinergården med omnejd är ett populärt område för norska ungdomar som kommer för att umgås och köra skoter.

En 21-årig kvinna från Levanger avled i en skoterolycka vid lunchtid i lördags i Ånn. Kvinnan satt som passagerare på skotern och mannen som körde undkom helt utan fysiska skador.

Annons

Olyckan inträffade bara några meter från Karolinergården, där norska ungdomar hade samlats för att ha roligt och köra skoter. Området är rena paradiset för skoterälskare med böljande kullar och vidsträckta öppna ytor att köra på.
När LT kommer till platsen dryga 1,5 timmar efter olyckan är stämningen dämpad. Polis från Östersund är på plats för att prata med vittnet och utreda vad som hänt. Ungdomarna kommer in på sina skotrar och samlas utanför en av byggnaderna.  Sedan går de över till Karolinergården. Några minuter senare kommer posomgruppen för att erbjuda hjälp och stöd till de som behöver prata om vad som hänt.
Vakthavande polisbefäl i Östersund, Tim Persson, berättar att olyckslarmet kom in till polisen klockan 12:33. Det är fortfarande oklart exakt vad som hänt men kvinnan var passagerare och skotern, som var hyrd, kördes av en jämnårig man. Ingen av dem hade hjälm på sig vid olyckan.
De två ungdomarna åkte i hög fart på vägen utanför Karolinergården när något gick fel.  På något sätt kom skotern upp på en snödriva vid sidan av vägen och kvinnan slog huvudet i ett träd så illa att hon avled kort därpå.
En ambulans kom till platsen bara minuter senare men det fanns ingenting att göra. Den unga kvinnan förklarades död klockan 13:10.
Mannen ska, enligt polisen, ha klarat sig helt utan fysiska skador. Polisen har inga misstankar om att alkohol skulle finnas med i bilden. De ska nu utreda om föraren gjort sig skyldig till vårdslöshet.
– Vi är också i kontakt med norsk polis som ska hjälpa oss att kontakta de anhöriga, sade Persson.
De anhöriga underrättades om dödsfallet på lördagseftermiddagen.

Mer läsning

Annons