Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två svårt skadade i olyckan

/
  • I 27-gradig kyla kämpade räddningspersonalen för att få ut de skadade och få dem till sjukhus för vård. Två personer skadades allvarlig medan åtta fick lindriga skador.
  • Olyckan skedde vid Rullån öster om Gevsjön, där E14 gör en lång sluttande kurva. I den mest kvaddade bilen satt fyra norska ungdomar i 20-årsåldern på väg från Trondheim till Åre för en så kallad russefest.   Foto: Elisabet Ryfell-Janson

Två unga kvinnor, båda från Norge, skadades allvarligt vid den stora olyckan på E14 vid Rullån väster om Duved på lördagskvällen. Olyckan började med frontalkrock mellan två norska bilar. Därefter blev en svensk bil påkörd bakifrån när den bromsade för olyckan.

Annons

Det var halt på vägbanan strax före klockan 19 när olyckan skedde. Enligt norska Adresseavisens nätbilaga var det fyra norska ungdomar på väg till så kallad ”russefest” i Åre i den ena bilen. Två unga kvinnor i den bilen, inklusive föraren, skadades svårt och ligger nu på intensiven på St Olavs sjukhus i Trondheim. Den ena, en 19-årig kvinna från Trondheimsområdet, har allvarliga huvudskador men från sjukhuset rapporteras att läget för henne är stabilt.

Två vuxna och ett barn i den andra norska bilen togs också till Norge för vård. De har mindre allvarliga skador, liksom de fem skadade från de två andra, svenska bilarna.

Två norska ambulanshelikoptrar kom snabbt till platsen och en tredje kom senare från Östersund. Flera av de skadade satt fast i bilarna och räddningsmännen fick arbeta hårt för att få ut dem.

Det var minus 27 grader på olycksplatsen vilket gjorde det extra viktigt att få in de skadade i värmen snabbt. De lindrigt skadade kunde dock sitta och vänta i de uppvärmda utryckningsfordonen.

Olyckan var en av de större i Åre kommun på senare år. Totalt var 16 räddningsmän från tre räddningstjänster, Åre, Järpen och Storlien, på olycksplatsen. Flera ambulanser från båda sidan gränsen kallades in liksom extra läkare från Åre.

Olycksorsaken är fortfarande inte helt klarlagd. Enligt vakthavande polisbefäl Bengt Stadin i Östersund vill polisen därför komma i kontakt med ögonvittnen som sett olyckan.

 

Mer läsning

Annons