Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre män åtalas för omfattande bensin- och dieselstölder i länet

Tre stölder där de stulits minst 8 350 liter bensin och diesel är på väg att klaras upp. Tre män varav en är från länet åtalas för stöld.

Annons

Två män bosatta utanför länet är misstänkta för tre fall av raffinerade bensin- och dieselstölder. De två männen åtalas för att ha stulit totalt över 8 000 liter bensin och diesel på OKQ8-mackar i länet. Vid ett av tillfällena är även en länsbo misstänkt för att ha varit inblandad.

Det var under en två veckors period i augusti 2008 som männen slog till mot bensinstationer i Gällö, Mörsil och Strömsund. Genom att sabotera bensinpumparna har männen lyckats komma över stora mängder bensin.

Först att drabbas var OKQ8 i Strömsund där är männen är misstänkta för att ha stulit diesel för 25 000 kronor, i samband med stölden förstörde de en pump så att det kostade 6 000 kronor att laga den. Där fångades de tre männen på film i en övervakningskamera.

Fem dagar senare slog två av bensintjuvarna till mot bensinstationen i Mörsil. Där är de misstänkta för att ha stulit 5 000 liter bensin till ett värde av 69 000 kronor.

Senare samma dygn stoppades bensintjuvarnas skåpbil av en polis i Östersund. Polispatrullen noterade då att det luktade diesel om skåpbilen och att det fanns en pallyft i bagageutrymmet.

Ytterligare tio dagar senare den 21 augusti slog bensintjuvarna till i Gällö. Där är de två männen misstänkta för att tillsammans med en länsbo ha stulit 1500 liter bensin. Där fastnade de tre männen på film i en övervakningskamera.

Tillvägagångssätten är likartade vid samtliga tre stölder och de tre männen åtalas för stöld. De tre männen är i 30-årsåldern.

Mer läsning

Annons