Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikolycka på Skalstuguvägen

/
  • Det visade sig att olyckan hade hänt inte i Sandvika utan på svenska sidan, en mil österut på Skalstuguvägen.

Svåra väderförhållanden rådde då två personbilar med sex personer krockade på Skalstuguvägen strax före lunchtid på torsdagen. Dessbättre blev ingen allvarligt skadad.

Annons

Enligt de första uppgifterna skedde olyckan vid Sandvika vid norska gränsen och hela sex personer var inblandade. Detta gjorde att ett mycket stort pådrag kallades ut, inklusive räddningstjänst från Åre, brandkår från Norge, svensk och norsk ambulans samt en svensk ambulanshelikopter, som dock kallades tillbaka innan den hann landa.

Det visade sig att olyckan hade hänt inte i Sandvika utan på svenska sidan, en mil österut på Skalstuguvägen. En norskregistrerad personbil med fem ungdomar var på väg mot Åre och krockade med en svensk bil med en ensam förare på väg mot andra hållet.

– Det var mitt på kalfjället, den svenska föraren kom ur en kurva och hade ingen chans att väja, det var framhjul mot framhjul, säger kårchef Bengt Larsson från Åre räddningstjänst som kunde konstatera att de inblandade klarat sig bra.  Ingen fick allvarliga skador.

En ung kvinna från den norska bilen plåstrades om för lindriga skador och åkte med en annan personbil till sjukhuset i Levanger. Den svenska föraren hade ont efter säkerhetsbältet och togs i den svenska ambulansen till hälsocentralen för observation.

Vid olyckstillfället rådde mycket stark vind området, där SMHI haft första klassens stormvarning sedan onsdagskvällen.

– Det var halt, drivigt och snörökigt, sammanfattar Larsson.

Mer läsning

Annons