Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tone Oppenstam kvar i häktet

/
  • Brottsmisstankarna mot Tone Oppenstam handlar till stor del om hennes Åreexploatering, Grand Residence Åre, som tidigare var del av Hotell Åregården Diplomat. Oppenstam har suttit häktad i Stockholm sedan i början av februari.

Även hovrätten anser att Tone Oppenstam ska sitta kvar i häktet. Samtidigt fortsätter utredningen om hennes misstänkta ekobrott, som till stor del handlar om hennes Åreexploatering, Grand Residence Åre.

Annons

Som vi tidigare berättat sitter Åreexploatören Tone Oppenstam häktad i Stockholm, misstänkt för grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och osant intygande. Men hon har inte bara detta att bekymra sig om. Samtidigt driver hon en tvist mot Skatteverket, som gjort en ingående revision av hennes företag Q Apartment AB och bostadsrättsföreningen Grand Residence Åre. I flera omprövningsbeslut som rör Åreaffärerna underkänner Skatteverket stora delar av hennes deklarationer för åren 2007-2009.

Bland annat har Oppenstam uppgett att hennes bolag betalat in drygt sju miljoner kronor i momsinbetalningar för hotellverksamhet i Grand Residence Åre, pengar som hon anser sig ha rätt till. Skatteverket däremot innehåller betalningen och menar att en bostadsrättsförening inte kan ha sådan momspliktig verksamhet. De har skrivit ner momsen till noll.

Tvisten om detta pågår och under tiden sitter Tone Oppenstam kvar i häktet eftersom Svea hovrätt avslog hennes överklagan av häktningsbeslutet.

Tone Oppenstam bestrider alla anklagelser både vad gäller brottsmisstankarna och Skatteverkets omprövningsbeslut.

Åklagaren har till fredag förmiddag på sig att väcka åtal i fallet.

Mer läsning

Annons