Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips om kopparstöld kan ge stor belöning

/
  • Polisen vill klara upp den stora kopparstölden från förrådsanläggningen i Brattland strax före jul. Nu utfärdas en belöning på 75 000 kronor till den som kan ge det avgörande tipset.

Den stora kopparstölden i Brattland i Västjämtland strax före jul är fortfarande ouppklarad. Det vill polisen ändra på och nu utfärdas en belöning på 75 000 kronor till den som kan ge det avgörande tipset för att lösa brottet.

Annons

Det var den 20 december mellan klockan 01 och 03 på natten ifjol som tjuvar körde in på ett förrådsområde i Brattland, strax väster om Undersåker och stal 35 koppartrummor värda närmare en miljon kronor.

Trummorna var avsedda för bygget av Svenska Kraftnäts 400 kV-ledning mellan Järpströmmen och Nea och förvarades där av entreprenören Eltel AB.

Området var vid tillfället avfolkat på grund av julledighet, men för polisen var det uppenbart att tjuvarna behövt både lastbil och någon form av kran för att frakta bort trummorna, som vägde ett ton vardera.

Enligt TV-programmet Efterlyst, som nu tar upp fallet, finns det iakttagelser av en lastbil med öppet flak och en röd och gul styrhytt som skulle ha använts för att transportera stöldgodset.

Förutom 35 kabeltrummor, vardera en meter i diameter och märkta ”50 kvm elektrokoppar 1000 kg” stals också maskinell utrustning som tillhörde förrådsägaren, inklusive en plog och åtta lastbilsdäck.

Polisen vill nu klara upp fallet och en belöning på 75 000 kronor har utfärdats för den som kan lämna de avgörande uppgifterna som leder dem rätt.

Mer läsning

Annons