Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stureplansgruppen lämnar Åre och Tott

/
  • Stureplansgruppen bekräftar nu att man inte tänker driva Tott hotell  i Åre vidare på grund av dålig lönsamhet och svårigheter att dra jämt med ägarna. Driftbolaget ska säljas och den nya hotelloperatören hålls än så länge hemlig. Foto: Elisabet Rydell-Janson

Nu bekräftar Stureplansgruppen att man inte tänker fortsätta driva Tott hotell i Åre. Skälet de ger är oenighet med fastighetsägarna vars villkor varit alldeles för olönsamma.

Annons

För tre veckor sedan kunde Länstidningen avslöja att Stureplansgruppen, som drivit Tott hotell i Åre i två säsonger, höll på att bryta upp från Åre. Gruppen skulle fortsättningsvis bara driva det nybyggda Gotlandshotellet med samma namn, alltså Tott Hotel Visby.

Då var det omöjligt att komma i kontakt med någon ansvarig på företaget. Kontorspersonalen uppgav däremot att man inte längre hade något med hotellet i Åre att göra.

Men nu bekräftar även Sturegruppens ledning genom pressansvarige marknadschefen Stephanie af Klercker att man avvecklar sin verksamhet i Åre. Huvudskälen sägs vara dålig lönsamhet och oförmåga att komma överens med fastighetsägarna om villkoren.

– Bland annat tvingades driftsbolaget att stänga biografen och gymmet på fastighetsägarens direktiv, vilket avsevärt försämrade utbudet på hotellet, säger af Klercker i ett pressmeddelande.

Även Johan Bonnier, som var vd i Åre för det driftbolag Stureplansgruppen anlitat för att driva Tott hotell Åre, JVG Management, uttrycker sig bittert mot fastighetsägarna Tott Resorts AB.

– Det har funnits tre starka viljor genom resan: vi, fastighetsägaren och de 146 bostadsrättsägarna som gjort stora investeringar i anläggningen. Men affärsmodellen och de avkastningslöften som Tott Resorts AB har lagt fram till bostadsrättsägarna och driftoperatören har varit orimliga.

Gruppen ska nu sälja driftbolaget och vem som blir ny hotelloperatör i Åre håller de än så länge hemligt.

Mer läsning

Annons