Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strid om Copperhill – Stordalen får motbud

/
  • Norska hotellkungen Petter Stordalen får konkurrens i köpet av Copperhill. Svenska finansmannen Ranny Davidoff har lagt ett högre bud på lyxhotellet. Foto: Henrik Flygare

Det kan bli budstrid om lyxhotellet Copperhill i Åre. Enligt Dagens Industri har den svenska finansmannen Ranny Davidoff bjudit över den norske hotellkungen Petter Stordalen.

Annons

Som Länstidningen tidigare har berättat kan Copperhill bli norskt. Hotellkungen Petter Stordalen är väldigt intresserad av att ta över hotellet och nu har Ranny Davidoff gett sig in i kampen.

Enligt Dagens Industri fanns det en preliminär överenskommelse mellan Copperhills tidigare huvudägare Frans Sholtes och Petter Stordalen. Sholtes avled förra veckan och inga bindande kontrakt ska ha hunnit skrivits mellan honom och Stordalen.

Petter Stordalen äger redan hundra procent av hotellkedjan Choice Hotels Scandinavia, som innefattar 160 hotell i Norden och Baltikum.

– Jag tror att det Copperhill behöver någon som har kunskap om hotellbranschen, säger Petter Stordalen till LT.

– Jag har pengarna och är redo att göra en affär, fortsätter han.

Enligt Dagens Industri uppges Petter Stordalens bud ligga på omkring 16,5 miljoner euro, det vill säga 180 miljoner kronor. Ranny Davidoff ska ha lagt sig något över det.

– Copperhill är ett fantastiskt hotell. Åre har som ort drabbats hårt av den finansiella krisen och det återspeglar sig i priserna, men jag är övertygad om att orten kommer att hämta sig, säger han till Dagens Industri.

Ranny Davidoff ska också vara intresserad av att gå in i Östersundsbolaget Flexiwagon.

Både Petter Stordalen och Ranny Davidoff var i Åre förra veckan för att besöka Copperhill.

– Jag tror på Åre. Det är Skandinaviens främsta skidort, säger Petter Stordalen.

Copperhill hann knappt öppna förrän ägarna ansökte om rekonstruktion i februari i år. Det finns över 200 fordringsägare, varav många är byggbolag i länet.

Rekonstruktionen pågår till och med den 23 augusti. Fastighetsrådgivarna Tenzing har fått i uppdrag att hitta en köpare till Copperhill. Företagets vd Tom Lindahl säger till Dagens Industri att han hoppas att affären får en lösning före sommarens slut.

Mer läsning

Annons