Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort beslag av öl efter larm från tullen

/
  • Det stora beslaget på 1 700 liter öl och 300 liter vin  ligger kvar hos Stjördalspolisen och utredningen om var ölburkarna kommer ifrån fortsätter .  Foto: Foto: LEIF ARNE HOLME

Ett larm från tullen i Storlien avbröt en misstänkt smugglingstransport av öl och vin från Sverige till Norge i helgen.

Annons
Tullen i Storlien observerade vid 11-tiden i lördags förmiddag när en tungt lastad varubil passerade gränsen. Polisen i Stjördal uppmärksammades på fordonet som stoppades på E 14 vid Hegra.
När bilen genomsöktes påträffades 1 700 liter öl och 300 liter vin. Den 40-årige man från Trondheim som körde bilen togs in till polisstationen i Stjördal där han förhördes under några timmar på lördagen.
– Enligt mannen hade en omlastning skett på norska sidan och han nekar till att ha tagit in varorna över gränsen när han passerade tullstationen i Storlien, säger Arne H Ulvin vid polisen i Stjördal till tidningen Adressavisen.
Det stora beslaget ligger tills vidare kvar hos Stjördalspolisen och utredningen om var ölburkarna kommer ifrån fortsätter.
– Det här är ett stort beslag i Mittnorge och ett av de största enskilda beslagen av alkoholhaltiga drycker på E 14 mellan Sverigegränsen och Stjördal så långt jag känner till, säger Arne H Ulvin.
Stjördalspolisen fick bråttom när informationen om att den tungt lastade bilen var på väg in i Norge från tullstationen vid gränsen.
– Vi ryckte ut med en gång och hade en bra beskrivning av bilen. En timme efter att den passerat gränsen blev den stoppad i Hegra, enligt Ulvin.
40-åringen släpptes efter förhören och är helt klart misstänkt att ha kört bil med för tung last.

Mer läsning

Annons