Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storliens starke man Lars Nilsson död

/

Storliens starke man, finansmannen och fastighetsmagnaten Lars Nilsson har avlidit, 63 år gammal.

Annons

Lars Nilsson, känd här i länet som storägare i Storlien och Trillevallen, insjuknade i cancer i fjol somras och har sedan dess kämpat mot sjukdomen, det skriver tidningen Helsingsborgs Dagblads nätupplaga. Han avled i måndags morse.

Lars Nilsson började bygga upp sitt fastighetsimperium i Malmö på 1970-talet tillsammans med hustrun Inger. Det kom till slut att omfatta fastigheter värderade till flera miljarder i fem olika länder i Europa. Förutom hotell och bostäder ägde han även vårdanläggningar och några av landets fängelser.

Senaste året annonserade Nilsson ut hela sitt innehav i Storlien, inklusive liftarna och det numera stängda Högfjällshotellet och även Trillevallen till försäljning.

Priset han begärde var 365 miljoner kronor. Samtidigt hade han planer på att utveckla ett nytt område för fritidshustomter i Storlien och väntade på att Åre kommun skulle ta ställning till ny detaljplan för området. Han var också involverad i ett stort projekt i Västervik tillsammans med Holiday Club.

Enligt vännen och kompanjonen Leif Eriksson var Lars Nilsson aktiv i sitt arbete så sent som för några dagar sedan. Han efterlämnar fru och fyra vuxna barn.

Den som nu tar över huvudansvaret för affärerna är svärsonen Erik Linder tillsammans med Nilssons advokat sedan många år, Lars Ranstam, skriver Lokalnyheterna Småland.

Mer läsning

Annons