Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora likheter mellan Älvsbyrån och Årerån

5 oktober rånades Handelsbanken i Älvsbyn. Tre män sitter anhållna misstänkta för brottet. Rånet har stora likheter med rånet i Åre för ett år sedan och Östersundspolisen följer utredningsarbetet i Älvsbyn noggrant.

Annons

– Vi tittar på alla rån i Norrland men det här är mer intressant än något annat, säger Kjell Wedin vid Östersundspolisen som arbetar med utredningen av Årerånet.

Handelsbanken i Älvsbyn rånades i måndags morse. Det var vid halvtiotiden som tre beväpnade män krossade och hoppade in genom fönstret där personalen satt och fikade. Personalen sprang ut. Rånarna hade varsin sportbag i handen. Inte långt efter att rånarna lämnade banken fick SOS ett larm om en brinnande bil, rånarnas flyktbil. Efter ytterligare ett tag fick polisen tips om en annan bil som rånarna bytt till, enligt uppgifter från lokala medier i Norrbotten.

Mindre än två timmar efter rånet grep polisen en man och senare på kvällen greps två till. Samtliga sitter nu anhållna.

Kjell Wedin vill inte gå in på några detaljer kring varför han är så intresserad av det som hänt i Älvsbyn. Men LT kan konstatera att likheterna är slående.

Även i Åre tog sig rånarna in genom att krossa ett fönster. Årerånarna var också tre till antalet enligt den pågående utredningen. Men i Åre gick bara två av dem in i banken och den tredje väntade kvar i bilen.

Flyktbilen sattes i brand så väl i Åre som i Älvsbyn. Rånarna var maskerade, hade vapen och hade med sig sportbagar.

– Vi har tagit kontakt med Norrbottenspolisen om det här. Det kan bli aktuellt för oss att åka upp dit, vi får se vad deras utredning visar, säger Kjell Wedin.

Mer läsning

Annons