Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora Innovations- priset till Årekrögare

Ett genomtänkt krogkoncept är lika mycket en innovation som högteknologiska produkter. Det har juryn bakom Stora Innovationspriset 2008 tagit fasta på och utser krögaren Melker Andersson till vinnare.

Annons
Han är kock och delägare i koncernen Grupp F12 där Stockholmskrogarna F12, Restaurangen, Grill, Kungsholmen, Le Rouge och personalrestaurangen Fyran ingår. I veckan öppnade Melker tillsammans med Årets Kock 2004, Markus Aujalay, också Fjällpuben i Åre som är en satsning i en miljö som innebär expansion utanför 08-området. - Jag har alltid älskat skidåkning. Anledningen till att jag började arbeta som kock var för att kunna försörja mig när jag åkte skidor nere i Alperna. Jag åker fortfarande mycket eftersom min dotter tävlar i slalom. Åre blev ett naturligt val eftersom vi kan kombinera det bästa av två världar - matlagning och fjällgemyt, säger Melker Andersson till Skistar Magazine. "Lyxkrogarnas svar på Kamprad och Persson - en superentreprenör som paketerar unika upplevelser i kedjeform". Så lyder delar av juryns motivering till Stora Innovationspriset. Enligt juryn är en framgångsrik innovation så mycket mer än uppfinningar och högteknologi. Det kan även vara en ny idé eller affärsmodell som utmanar etablerade normer i branschen.

Mer läsning

Annons