Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor kakfest på Hamregården

/
  • 28 sorters kakor fanns på det dignande kakbordet. En riktig kakfest för de boende som varmt uppskattade personalens initiativ.Foto: Elisabet Rydell-Janson

Personalen på äldreboendet Hamregården i Duved ville göra något extra för de boende. Därför bakade de egna kakor och i lördags dukade de upp till ett hejdundrande kruskalas.

Annons
– Vi ville göra något positivt för de boende, säger Isabel Lilja, som tog initiativet till kakfesten, även om hon inte vill gå med på att det var hennes idé från början.
Att äldre gillar småkakor visste de, faktiskt mer än julbord. Så hon satte upp ett anslag i jakt på frivilliga och det visade sig att nästan all personal ville vara med och baka. Kostnaden tog de ur egen ficka och resultatet blev ett dignande bord fullt med stora kakfat.
– 28 sorter fick vi till. Alla har varit duktiga, säger Isabel om den cirka 15 kvinnor starka personalen, som bidragit.
Uppskattningen bland de boende var total. Så stor uppslutning kring kaffet hade man inte sett i matsalen på länge. Enda problemet för de boende var att försöka hålla igen och inte äta för mycket.
– Det här behövs, det är jätteroligt, sade Majvor Eriksson. Hon får medhåll av Tordis Duvdahl och Brita Dahlqvist som båda är jätteförtjusta.
Här finns alla sorter: bondkakor, chokladsnittar, syltkakor, bullar, drömmar och många många fler, de flesta känner de dessutom igen från sina egna hem.
– Personalen borde samla recepten i en bok och sälja, så får vi tårtkalas nästa gång, säger någon
Isabel Lilja håller delvis med.
– Det får nog bli årliga kruskalas framöver. Det behövs i deras tillvaro. Och så måste vi ju göra reklam för Hamregården.

Mer läsning

Annons