Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöldgods hittades efter inbrottsvåg

Tjuvarna som stått för en inbrottsvåg i Mörsil, Mattmar och Järpen den närmaste veckan kan gripas. Men trots att brottsoffren vet vad de misstänkta tjuvarna heter och har hittat godset hade polisen inte tid att komma direkt.

Annons

– Vi får vänta till i morgon 08.00 (läs i dag LT:S anm), säger Micke Strömberg i Mörsil.

– Jag har hittat min släpvagn och kunnat identifiera sakerna på den, men när jag ringde Järpenpolisen kunde de inte komma. Därmed kan tjuvarna flytta på vagnen och alla saker.

Inbrottet i Micke Strömbergs fritidshus har skett under förra veckan, tidigast på onsdag, eftersom en kvinna som tittar till fastigheten var på plats i tisdags och då var inga dörrar uppbrutna.

Flera andra i området har också haft tjuvar på besök.

I går ringde grannen till Micke Strömberg och frågade om han hade lånat ut sin släpvagn, något som inte hade skett.

Släpvagnen stod nämligen på en fastighet 400 meter från grannen som känt igen den. På släpvagnen låg en domkraft som Micke Strömberg haft inne i sin stuga.

Grannen kunde till och med tala om namnet på de misstänkta tjuvarna. Men trots det kunde inte polisen komma och säkra uppgifterna.

– Jag fick till svar att polisen hade ett liv också, säger Micke Strömberg en aning uppretad. Jag ringde vakthavande polis i Östersund och frågade om jag fick hämta vagnen, men det fick jag inte.

– Däremot kommer grannen att skruva bort hjulen på släpvagnen så de inte kan åka någonstans, dessutom ska ha ta bort domkraften för att säkra fingeravtryck. Genom att vi har hittat släpvagnen kommer kanske polisen att lösa flera brott.

Mer läsning

Annons