Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt motstånd mot planerad fotbollsplan på kyrklägdan i Åre

/

Nära 700 personer har skrivit på Ann-Charlotte Hartmans namninsamling mot en fotbollsplan på kyrklägdan i Åre. I går lämnades namnen över till kommunalrådet Eva Hellstrand, c på kommunhuset i Järpen.

Annons

678 namn fanns på listorna som Ann-Charlotte Hartman, Bengt Jakobsson och Torsten Lind lämnade över.
- Men en lista har vi inte fått in än så det är nog 700 namn, det är ju mer än halva Åre, säger Ann-Charlotte Hartman, som själv är helt överväldigad över responsen.
Hon har också blivit varse att Åres medeltida kyrka är en riksangelägenhet; telefonsamtal har kommit in även från folk långt utanför Åre som velat engagera sig i motståndet.
Det var när Åres kommunstyrelse i september gick emot sina egna tjänstemän och ville detaljplanera för en fotbollsplan på kyrklägdan som Ann-Charlotte Hartman tog initiativ till namninsamlingen. Då var det få som trodde det fanns något större motstånd mot att lägga fotbollsplanen där.
- Men det var ju för att vi inte visste om det, säger Hartman, som tycker det vore mycket bättre att lägga planen på östra Åre strand och låta Holiday Club bygga sina återstående andelshus lite högre istället, ett förslag som stadsarkitekt Björn Reuterswärd framfört.
Eva Hellstrand säger att det är bra att den här meningsyttringen nu är dokumenterad eftersom den tidigare varit helt okänd. Visserligen har hon fått flera samtal - och inte bara från Åre - efter att beslutet togs.
- Men innan visste vi ju inte om det här, säger Hellstrand.
Namnen kommer nu att diarieföras och tas med i beräkningen under den fortsatta planprocessen.

Mer läsning

Annons