Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spårlöst försvunnen

/
  • Huset som Ralf Nitzsche köpte 2006 är nyrenoverat. Inuti så ser det inte ut att finnas några möbler. Bilen som står i carporten har varit avställd sedan den 24 mars 2009.
  • Mona Larsson och Margaretha Nilsson undrar var Ralf Nitzsche har försvunnit.

Sedan slutet av augusti är 33-årige Ralf Nitzsche försvunnen från sitt hus i Mattmar och polisen har inte fått veta varför i sina efterforskningar.

Annons

– Försvinnandet inträffade redan i augusti men blev inte anmält till polis förrän senare, säger Sanna Mattsson, kommissarie vid Östersundspolisen.

– Vi kommer att gå ut i teveprogrammet Efterlyst och hittills är det inte ett enda tips som har fört oss framåt.

En bild polisen fått är att Ralf Nitzsche höll sig för sig själv. Ingen har uppgett att de sett honom eller hört något om eventuella planer på att resa iväg.

– Vi har hållit många förhör, säger Sanna Mattsson.

– Efter sista veckan i augusti har vi inga spår efter honom. Det är fram till dess som man kan se hur han rört sig.

Ralfs bil står kvar vid huset som han köpte i mars 2006.

– Han hade inget arbete som anställd, enligt Sanna Mattsson.

• Finns det några släktingar i länet eller överhuvudtaget som ni hört?

– Nej inte som vi har hittat.

Enligt uppgifter från kronofogden har inga skulder noterats i deras register. Inga noteringar finns om eventuellt inkommande skuld eller skuld för verkställighet hos kronofogden.

I mars 2009 annonserade Ralf Nitzsche på webbsidan Vakanser.se om en medarbetare till sin jordbruksverksamhet med kor, grisar och häst. Han ville ha hjälp med djurskötsel, utfordring, mjölkning och allmän skötsel av utrymmen. Tjänsten skulle tillträdas i augusti samma år.

• Bedrev han någon sån här verksamhet?

– Nej inte som vi fått fram och vi har inte fått fram om han satt in annonsen för att någon annan skulle ha hjälp, säger Sanna Mattsson.

Polisen har inte heller funnit något som tyder på att Ralf Nitzsche skulle ha ägt några djur.

• Har ni fått någon bild av om han var friluftsintresserad och rörde sig utomhus?

– Vi har en bild som säger att han var enslig av sig men också en variant som påvisar att han är en riktig skogsmänniska och tycker om att vara ute i naturen samt kan ge sig ut på långa promenader, säger Sanna Mattsson.

Att polisen vill ha tag på Ralf Nitzsche hänger ihop med att han är anmäld som försvunnen. Anmälan upprättades sedan polisen tittat närmare på omständigheterna kring försvinnandet.

Några bybor uppmärksammade att huset plötsligt stod tomt, och hade varit så en längre tid. Polisen i Åre närpolisområde kontaktades.

– Ingenting är kvarlämnat som tyder på vad han hade för intentioner när han lämnade huset: Det kan ju vara frågan om en olyckshändelse om han varit ute i skogen och gjort sig illa, fortsätter Sanna Mattsson.

• Finns det misstankar om brott?

– Det här är väldigt öppet. Vi har en försvunnen person från ett visst datum och inga ledtrådar. Just nu är vi på ruta ett om ens där, konstaterar Sanna Mattsson.

I Mattmar funderar många bybor vad som hänt Ralf Nitzsche. Margaretha Nilsson bor några hundra meter från det hus som han köpte den 10 mars 2006.

– När han köpte det så var huset alldeles nerslitet. Väggarna bestod av eternit. Nu har han rustat upp allting. Huset är väldigt fint också har han byggt en carport för bilen. Nu är han försvunnen, säger Margaretha Nilsson.

Hon är en av få personer i Mattmar som pratat med Ralf Nitzsche. Men det var innan han försvann spårlöst i höstas.

– Jag var ute och åkte skidor en vinterdag också mötte jag honom. Vi stod och pratade en stund och han var trevlig, säger Margaretha Nilsson

• Vad tror du har hänt?

– Ingen aning. Men jag tycker att det är fruktansvärt att något sånt här kan hända i en liten by med bara 300 invånare.

Mer läsning

Annons