Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna i Järpen: Gå och rösta i EU-valet

/
  • Oscar Sjölander, ung SSU:are från Mörsil, höll sitt första första majtal  i Järpen i går.Foto: Elisabet Rydell-Janson

Man kan inte skylla allt elände på finanskrisen. Ansvaret ligger lika mycket på den borgliga regeringen som håller på att nedmontera den svenska modellen.

Annons

Det var ett budskap när socialdemokraterna firade första maj i Järpen i går. Ett annat var: gå och rösta i EU-valet!

Firandet i Järpen började precis som i fjol med att Verdalsöras skolekorps marscherade in i sina rödblåvita kostymer och musicerade på Åre gymnasieskolas borggård.

Ett hundratal åskådare njöt i sommarvärmen. Ungefär hälften, 55, följde sedan med in i aulan där Åres oppositionsråd Anna-Caren Sätherberg, s, inledde som första talare. Om hon inspirerats av sin deklamerande motståndare, Åres kommunalråd Eva Hellstrand, c, vet vi inte, men delar av talet var på vers. Sätherberg är dock nybörjare i konsten och bad om ursäkt för sina nödrim. Sedan bar det av med: ”man blir så full av sorg när man lyssnar på Anders Borg...”

Unge Oscar Sjölander, SSU:are från Mörsil, höll sitt första första majtal någonsin.

Han talade om ungdomars oro, otrygga arbetsvillkor och bristen på bostäder. Om svensk ungdomsarbetslöshet som är näst störst efter Spanien. Men också om hopp inför framtiden:

– Jag får rösta första gången den 7 juni och jag vill ha ett rött Europa, sade Oscar.

Enligt Åres socialdemokraters ordförande Tomas Hägg tar det lokala firandet i Järpen troligtvis paus nästa år. Då är det valår och eftersom s vill satsa stort på en massiv uppslutning i Östersund kommer partikamrater och sympatisörer istället att bussas in till staden.

Mer läsning

Annons