Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon belönas för sitt engagemang för flyktingbarn

Länsförsäkringar prisar Mörsilkillen Simon Djerf för hans stora engagemang kring ensamkommande flyktingbarn. Simon får försäkringsbolagets ungdomsledarstipendium, en utmärkelse som har delats ut sedan 1974.

Annons

– Vi vill uppmärksamma engagerade personer i länet som på olika sätt är viktiga för barn och ungdomar, som engagerar sig i dem och deras fritid. Det känns roligt att kunna uppmärksamma Simon som på helt eget initiativ bidrar fantastiskt mycket – i det här fallet till trygghet, gemenskap och samhörighet för främst ensamkommande flyktingbarn i Åre kommun, säger Pia Sandvik, vd för Länsförsäkringar Jämtland i ett pressmeddelande.

Motiveringen lyder: ”Simon Djerf är en sann eldsjäl med ett otroligt starkt engagemang för ensamkommande flyktingbarn i Åre kommun. Han lägger nästan all sin fritid på att umgås, läsa läxor och hitta på roliga saker tillsammans med de ensamkommande. Simon möter dessa barn och ungdomar på ett sätt som gör honom till en riktig vän, någon de tyr sig till och verkligen litar på och han ställer upp för dem i alla lägen.”

Inom kort delas samma stipendium ut i kommunerna Berg och Krokom.

Mer läsning

Annons