Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätherberg får toppuppdrag inom S

/
  • I sitt nya uppdrag som regionalpolitisk talesperson hamnar Anna-Caren Sätherberg i den absoluta S-toppen.

Åres oppositionsråd Anna-Caren Sätherberg (S) har tillsammans med riksdagsmannen Sven-Erik Bucht utsetts till regionalpolitiska talespersoner för Socialdemokraterna. Deras uppdrag: att utveckla den socialdemokratiska regionalpolitiken.

Annons

Anna-Caren Sätherberg är redan ordinarie ledamot i Socialdemokraternas partistyrelse. Nu får hon ännu ett tungt uppdrag som tar henne in i absoluta S-toppen sedan partistyrelsen utsett henne och partikollegan Sven-Erik Bucht till regionalpolitiska talespersoner med uppdrag att utveckla hela den socialdemokratiska regionalpolitiken. Talespersoner är ett slags "skuggministrar", vilket säger en del om uppdragets dignitet.

Sätherberg ser fram emot sitt nya uppdrag:

- Om vi ska få tillväxt i hela landet finns inte bara en lösning. Jag vill gärna bidra i arbetet med att utveckla en politik för den viktiga besöksnäringen och småföretagandet, säger hon i ett uttalande.

Sven-Erik Bucht var tidigare kommunalråd i Haparanda där han bland annat lyckades få till stånd en Ikea-etablering. Sedan 2010 sitter han i riksdagen där han är ledamot av finansutskottet.

Mer läsning

Annons