Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saknad återfunnen

/
  • Polispådrag efter försvunnen 19-årig man vid Åre Continental Inn i Björnänge/Såå.

Ett stort räddningspådrag med polis med hundar och frivilliga sökte på söndagen efter en 19-årig man som försvunnit från hotell Åre Continental Inn i Björnänge på natten. Efter åtta timmar påträffades mannen välbehållen – han hade sovit över hos en grannfamilj.

Annons

19-åringen hade tillbringat lördagskvällen på hotellet i Björnänge med ett sällskap. Vid 03-tiden på natten gick han ensam ut och när han inte kom tillbaka och inte svarade i sin mobiltelefon blev kompisarna oroliga och kontaktade polisen.

Inom en timme hade ett sökpådrag organiserats. Polis med hundar, vänner och frivilliga sökte i området kring hotellet, längs E 14:s vägkanter och området mellan E 14 och gamla Björnängevägen, utan att finna några spår efter 19-åringen.

– Det finns inte så mycket att säga. Det finns en mobiltelefon men vi vet inte om han har tappat den. Han svarar inte i alla fall, sade Lars-Göran Berglund vid Östersundspolisen till LT vid 10-tiden på söndagsförmiddagen.

Men bara några få minuter senare kom Berglund med beskedet som alla anhöriga, vänner och frivilliga som samlats vid den upprättade sambandscentralen utanför hotellet hade hoppats på:

– Han är återfunnen, välbehållen!

Det visade sig att 19-åringen legat och sovit i ett hus i närheten av hotellet under hela tiden sökandet pågick.

De boende hade påträffat 19-åringen ute på lördagsnatten, tagit in honom och låtit honom övernatta. När han vaknade hade han 94 missade samtal!

– Allt slutade lyckligt, det är huvudsaken, konstaterade poliserna, som trötta och smutsiga efter åtta timmars sökande i terrängen kunde avbryta sökpådraget.

Mer läsning

Annons