Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riskerar 25 000 kronor i böter för brister i arbetsmiljön

Ett byggföretag i Åre kommun får böta för brister i arbetsmiljön. Arbetsmiljöverket kräver bland annat att de håller bättre ordning på kemiska produkter.

Annons

Arbetsmiljöverket gjorde ett första besök på företaget i september i fjol och fann då vissa brister i arbetsmiljön. När en uppföljning gjordes i november hade flera av bristerna inte åtgärdats.

Bland annat hade man inte gjort en dokumenterad riskbedömning av arbetsmiljön och det saknades rutiner för sådana bedömningar och tidplan för när brister skulle åtgärdas. Verket var heller inte nöjd med hanteringen av kemiska produkter. Exempelvis fanns det inte skriftlig information om vissa av de farliga kemiska produkter, exempelvis fogskum, som används i verksamheten och de anställda fick inte tillräcklig kunskap om riskerna med användandet och hur de undviks.

I mitten av februari skrev verket ett föreläggande där företaget gavs till den 1 maj att rätta till fem kravpunkter, annars får de betala vite på 25 000 kronor, 5 000 kronor per punkt. Företaget har tre veckor på sig att överklaga beslutet.

Mer läsning

Annons