Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridskoleproblemen inte lösta

Det är fortfarande ovisst om den nedläggningshotade ridskolan i Järpen har någon framtid. Gårdagens möte med Åre kommun gav inga snabba besked. Nu ska ett nytt möte hållas.

Annons

Kommunalrådet Eva Hellstrand, c, kunde i går inte säga om kommunen kommer att ställa upp och hjälpa ridskolan. Inget beslut togs på mötet och klubbens medlemmar får alltså leva i ovisshet ett tag till.
– Vi blev inte riktigt klara, de ska ta fram en del uppgifter och sedan ska vi hålla ett nytt möte längre fram, säger Eva Hellstrand till LT.
Järpens ridskola har funnits i 17 år och är mycket populär med ett 80-tal aktiva medlemmar. Trots det har den länge dragits med dålig ekonomi. Ett nedläggningshot avvärjdes i sista stund förra året då kommunen gick in med ett extra stöd, som tillsammans med ordinarie stöd gav klubben 185 000 kronor.
Nu behövs 285 000 kronor för att klubben ska överleva. Styrelsen har också bestämt att det inte räcker med ett tillfälligt bidrag, man måste hitta en långsiktig lösning för att kunna driva föreningen vidare.
Ett nedläggningsbeslut är redan taget i styrelsen och blir det ingen lösning ska klubben sälja sina hästar och lägga ner verksamheten vid årsskiftet.

Mer läsning

Annons